قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه (۱۶ شهریورماه) بهدلیل محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا در چین، واردکننده اصلی نفت خام و انتظارها برای افزایش بیشتر نرخ بهره بانکی، نگرانیها از رکود اقتصاد جهانی و کاهش تقاضای سوخت بیش از یک دلار کاهش یافت و به پایینترین سطح خود از زمان پیش از آغاز تنشهای مسکو و کییف رسید.
قیمت نفت خام برنت پس از کاهش سه درصدی در روز معاملاتی پیش، با یک دلار و ۳۵ سنت یا ۱.۵ درصد کاهش در ساعت ۴ و ۲۰ دقیقه به وقت گرینویچ به ۹۱ دلار و ۴۸ سنت برای هر بشکه و پایینترین رقم از ۱۸ فوریه (۲۹ بهمنماه) رسید.
قیمت نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۵۵ سنت با ۱.۸ درصد کاهش ۸۵ دلار و ۳۳ سنت برای هر بشکه داد و ستد شد.
این شاخص نفتی به کمترین سطح خود یعنی ۸۵ دلار و ۱۷ سنت ثبتشده در ۲۶ ژانویه رسید.
پس از تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) برای کاهش روزانه ۱۰۰ هزار بشکهای در ماه اکتبر روز دوشنبه (۱۴ شهریورماه) قیمت نفت با افزایش قابلتوجهی روبهرو شد.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه اوایاندیای در یادداشتی گفت: کاهش تولید اوپکپلاس با توجه به فهرستی از چالشهای اقتصادی جهانی چندان سخت نبود.
با وجود انتشار بعضی دادههای فراتر از حد انتطار بخش خدماتی ایالات متحده آمریکا، رشد اقتصادی جهان شرایط چندان مطلوبی ندارد و این وضع برای قیمتهای نفت مشکلساز است.
تینا تانگ، تحلیلگر مؤسسه سیامسی مارکتز در این باره گفت: دلار قوی، افزایش شدید نرخ بهره، افزایش بازده اوراق قرضه و کاهش رشد اقتصادی چین از عواملی هستند که بر قیمت نفت فشار میآورند.
وی افزود: بهطور خلاصه، بازارهای آتی نفت در اقتصاد جهانی بر اساس «رکود تورمی» قیمتگذاری میشوند.
:
-
سیگنال عربستان به بازار/ اوپک پلاس بازار نفت را غافلگیر میکند؟
۲۲۰ ۴۶
ایلنا نوشت:قیمت نفت بهدنبال نگرانیها درباره کاهش تقاضای سوخت در پی ترس از رکود اقتصادی جهان و انتظارها درباره افزایش نرخ بهره با بیش از یک دلار کاهش به پایینترین سطح در هفت ماه اخیر رسید.